Харчування
Про забезпечення безкоштовним харчуванням ЗЗСО
Про забезпечення безкоштовним харчуванням ЗДО
Про розмір батьківської плати за харчування
Нормативні документи щодо організації харчування учнів в закладах загальної середньої освіти:
- ст. 56 Закону України "Про освіту"
- Закон України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"
- Закон України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім´ям"
- Постанова Кабінету Міністрів від 19.06.2002 №856 "Про організацію харчування окремих категорій учнів в загальноосвітніх навчальних закладах"
- Постанова Кабінету Міністрів від 22.11.2004 №1591 "Про затвердження норм харчування в навчальних та оздоровчих закладах"
- Постанова Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 116 "Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість"
- розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.11.2012 №865-р "Про затвердження плану заходів щодо забезпечення дітей високоякісними продуктами харчування вітчизняними виробництва"
- спільні накази МОН і МОЗ України від 15.08.2006 №620/563 "Про невідкладні заходи по організації харчування дітей в дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах", від 01.06.2005 № 242/329 "Про затвердження Порядку організації харчування дітей в навчальних і оздоровчих закладах", від 17.04.2006 №298/227 "Про затвердження інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах"
- Постанова Кабінету Міністрів України №305 від 24.03.2021 р "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку"
- Лист МОН, МОЗ № 1/9-347/26-04/19995/2-21 від 07.07.21 року "Щодо окремих питань організації харчування у 2021-2022 роках у закладах дошкільної, загальної середньої освіти"
- Наказ МОЗ України України від 05.11.2021 № 2441 "Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню рекомендованого для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6(7) років в закладах освіти..."
- Меню для І тижня
- Меню для ІІ тижня
- Меню для ІІІ тижня
- Меню для ІV тижня
Нормативно – правові документи з питань організації харчування
(визначають основні санітарно-епідеміологічні вимоги організації харчування, алгоритм роботи та здійснення контролю за реалізацією вимог чинного законодавства щодо харчування дітей в закладах освіти)