Забезпечення безпечним і якісним харчуванням – найважливіше завдання роботи закладу освіти в умовах воєнного стану і в мирний час
14 грудня в адміністративному приміщенні органів виконавчої влади відбулася нарада з сестрами медичними закладів загальної середньої освіти громади за участю головного спеціаліста загального відділу апарату селищної ради Валентини Льолі, спеціаліста управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Лариси Коваль, головного спеціаліста відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Тростянецького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Сарайкіною Наталією, з сестрами медичними закладів загальної середньої освіти Тростянецької селищної ради проведено семінар-практикум, на якому вкотре обговорили нормативно-правові акти щодо організації харчування учнів закладів освіти. Звернули увагу на особливості складання примірного меню, дотримання санітарно-епідемічного режиму в умовах сезонного зростання гострих респіраторно-вірусних інфекцій. Також наголошено на необхідності посиленого контролю за роботою холодильного обладнання та умовами зберігання продуктів харчування, що швидко псуються, особливо в умовах тимчасової відсутності електроенергії в мережі, оскільки профілактика харчових отруєнь та забезпечення дітей безпечним і якісним харчуванням – найважливіше завдання роботи закладу освіти в умовах і воєнного стану, і в мирний час.